Tartalomkezelő szoftver

CégbarátElőző írásaink után most egy kicsit nézzük meg az ingyenesen elérhető, nyílt forráskódú, PHP-alapú WordPress szoftvert, tartalomkezelő rendszert, blogmotort, amelyet ajánlottunk, mint portálprogramot.

Akár a portáltulajdonos is képes a WordPress révén a saját portálját frissíteni, sőt kialakítani.

Már a letöltéstől számított 5 percen belül elkészül a weboldal, tehát ripsz-ropsz portálra lehet szert tenni.

A szoftver közkedveltségének titka a modularitása. Több mint 1600 letölthető ingyenes vagy fizetős sablonnal, grafikai felépítéssel rendelkezik, 22000-et meghaladó bővítmény tölthető le, fejlesztők ezrei járulnak hozzá ingyenesen a továbbélésén. A sablonok később a tartalom és a struktúra megváltoztatása nélkül is cserélhetőek.

Az ún. widgetekkel, kisalkalmazásokkal finomhangolható a portál megjelenése pl. keresés, címkefelhő. Bloghálózatok és közösségi oldalak is kialakíthatóak. Sőt a MultiSite funkció óta korlátlan számú domaint működtethet.

Előnye, hogy a legelterjedtebb mobil-operációs rendszerekkel is elérhető (Pl. Android, iPhone, iPad).

Az egyes verziókat zenészek után nevezik el: Billie Holiday 2015. augusztus 18., Gershwin 2011. július 4.

A WordPressel alapgond, könnyen belassul, márpedig a portálsebesség igen fontos a Google rangsorolásnál és gyorsan elhagynak a látogatók. Ennek oka legtöbbször a túlbonyolított sablon.

A Google PageSpeeddel lehet ellenőrizni a portálsebességet, mely 200 milliszekundum lehetne csak.

Érdemes lassulás érzékelése esetén a sablon lecserélésével kezdeni.

Gyorsítótár bővítmény (cache plugin) telepítése révén az aloldalak újra és újra legenerálása spórolható meg, már legenerált aloldalakat lát a látogató. Ez a megoldás csak napi párszáz látogatótól kezdve praktikus. A napi vagy 1 heti frissítést állítsunk be, mert kevés látogató setén túl sok frissítés szintén lassító hatású.

Érdemes megtalálni ingyenes P3 pluginnal, melyik bővítmény lehet lassú és nem feltétlenül szükséges, azt kapcsoljuk is ki.

Lehet még média feltöltési méretekkel is operálni a gyorsaság érdekében. A megjelenő képet arra a méretre (200-300 KB) kicsinyítjük, amivel meg fog jelenni. De akár egy 45 KB-os képnél sem érezni a minőségi különbséget, miután 93%-os csökkentést hajtottunk végre.

Ezen kívül tömörített képek (jpeg és jpg helyett png vagy gif) is elegendőek a portálon.  A képfájl nevében ne legyen nagybetű, szóköz, ékezet, alsó vonás.

Létezik a geolokáció, amelynek lényege, hogy a képek fájlnevében jelenjen meg a vállalkozás helyiségneve.

Ha ezek az eszközök nem vezetnek eredményre, már profibb informatikai szakemberre van szükség.

Szolgáltatáscsomagjaink a hátrányos helyzetű kisvállalkozások a marketing világába történő bevezetését szolgálják, részükre testreszabott marketingfejlesztést, illetve médiaszolgáltatást biztosítunk.

A CÉGBARÁT Program egy kommunikációs közösség kialakítását és tagjainak marketingtudatosságának megerősítését célozza meg. Ennek keretében az e téren is hátrányos helyzetű mikrovállalkozások a számukra kialakított módszertan segítségével, illetve egymástól is tanulva a saját igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő egyéni marketing-mixet, illetve új üzleti kapcsolatokat építhetnek. A Program elsősorban a Közép-Dunántúli Régió és Zala megye területét kívánja ellátni, de természetesen lehetőség van Magyarország más területeiről is jelentkezni, csatlakozni.

—–
A sorozat a VELARI Nonprofit Kft. közreműködésével készült. A VELARI egy szociális szempontokat is figyelembe vevő vállalkozás, mely a hátrányos helyzetű területeken működő vállalkozások marketing tevékenységének megsegítésére fókuszál. Programjainkról és tevékenységünkről további információkat a Szalakóta honlapon lehet találni.

CÉGBARÁT vállalkozásfejlesztési programunk megvalósítása a Széchenyi GINOP-5.1.7-17-2018-00301 számú, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül finanszírozott, az EU és Magyarország Kormánya támogatásával jön létre.

A sorozat következő, vagy előző írásait a CÉGBARÁT kifejezésre keresve található meg! (A szerk. megjegyzése.)

Ajánlott oldalak:
Domain-név
Mélylink

(X)